Χειρονομία αλληλεγγύης για τις/τους απεργούς πείνας στις ιταλικές φυλακές

Στις 29 Μάη 2019, οι αιχμάλωτες αναρχικές συντρόφισσες Anna Beniamino -με πρωτόδικη καταδίκη 17 ετών κάθειρξης για την υπόθεση Scripta Manent- και Silvia Ruggeri -προφυλακισμένη στα πλαίσια της πρόσφατης επιχείρησης Scintilla στο Τορίνο- ξεκινούν απεργία πείνας μέσα στα ιταλικά κολαστήρια. Διεκδικούν την απομάκρυνσή τους απ’ τον τομέα AS2, δηλαδή τον τομέα υψίστης ασφαλείας στη φυλακή L’ Aquila, όπως επίσης και την κατάργησή του.

23 ώρες πλήρους απομόνωσης ημερισίως, σε ένα κελί σχεδιασμένο ώστε μετά βίας να δέχεται το φως του ήλιου, με περιορισμένα επισκεπτήρια, με έλεγχο και λογοκρισία της αλληλογραφίας, δίχως δυνατότητα παρουσίας ακόμα και στο δικαστήριο, βλέπουμε την κατάσταση εξαίρεσης ωμά αποτυπωμένη και απολύτως ενσαρκωμένη σε αυτές τις συνθήκες εγκλεισμού.

Τον αγώνα των συντροφισσών στηρίζουν έμπρακτα και οι έγκλειστοι σύντροφοι Salvatore Vespertino, Giovanni Ghezzi, Alfredo Cospito, Marco Bisesti και Luca Dolce, ξεκινώντας και αυτοί απεργία πείνας.

Τα μεσολαβούντα χιλιόμετρα ανάμεσα σ’ εμάς και τα δοκιμαζόμενα συντρόφια μας σε όλον τον κόσμο δε θα σταθούν ποτέ αρκετά για να ολιγωρήσουμε. Τα μάτια μας δεν εξοκείλλουν στις ερήμους των κατακερματισμένων καθημερινών βιωμάτων λησμονώντας την αδιάκοπη αναζήτηση στιγμιοτύπων πολέμου. Τα μάτια μας και το σύνολο των αισθήσεών μας είναι πάντα στρατευμένα στη μεγάλη οικογένεια της ρήξης με το υπάρχον. Για όσες/ους έστω και μία στιγμή αισθάνθηκαν πως η μοναδική τους πατρίδα εμφανίστηκε σε μία στιγμή σύγκρουσης με ό,τι αυτός ο κόσμος εκπροσωπεί, για όσες/ους το μοναδικό τους σύνορο είναι αυτό που οι ίδιες/οι χάραξαν μεταξύ της υποτακτικής συναίνεσης και της ριψοκίνδυνης ανάληψης ενεργής συμμετοχής στον κοινωνικό πόλεμο, ο αγώνας που δίνει κάθε αναρχικό συντρόφι για έναν κοινό σκοπό είναι και δική τους υπόθεση.

Δεν παραγνωρίζουμε πως, καθώς οι ορέξεις των κρατών για σταθερότητα και εξομάλυνση των εσωτερικών αντιθέσεων αυξάνονται εκθετικά μαζί με την αμετροέπεια που τα διέπει διαπιστώνοντας την άμπωτη των ανατρεπτικών κινημάτων, κάθε δική μας υποχώρηση και ολιγωρία επιτείνει την τραχύτητα των κατασταλτικών χτυπημάτων. Η έλλειψη συνεκτικής στήριξης του αγώνα των Ιταλών συντροφισσών/φων θα προσφέρει απλά περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στις επικείμενες αντιαναρχικές εκστρατείες ανά την υφήλιο, οι οποίες, απομακρύνοντας τις αμφιβολίες και του πλέον εθελότυφλου, αποδεικνύουν τη διεθνή φύση του πολέμου στον αποικειοποιημένο από το κεφάλαιο κόσμο. Να μην παραβλέπουμε πως τα συντρόφια διώκονται και δικάζονται πρώτα ως αναρχικές/οί, και ότι οι ίδιες καταστάσεις εξαίρεσης θα μας χτυπήσουν την πόρτα, όπως και στο παρελθόν όταν οι διεθνείς και εγχώριοι συσχετισμοί το απαιτήσουν.

Θέλοντας να στείλουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα συντρόφια μας στις ιταλικές φυλακές, κάποιο απ’ τα περασμένα βράδια βγήκαμε και βάψαμε συνθήματα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Consumimur Igni
Συμβούλιο για τους σκοπούς της ανάφλεξης

ΥΓ.: Δύναμη στους κρατούμενους στις φυλακές της Χιλής οι οποίοι βρίσκονταν για 14 μέρες σε απεργία πείνας ενάντια στην τροποποίηση του νόμου 321, που δυσχεραίνει τις συνθήκες εγκλεισμού τους. Ο αγώνας τους συνεχίζεται, με παρακώλυση των δραστηριοτήτων εντός των φυλακών.